Hrvatsko – kineski priručnik

Kinezi su svjetski putnici br. 1, a glavni motiv dolaska u neku zemlju im je razgledavanje kulturnih znamenitosti i prirodnih fenomena. Naše pitanje od interesa je kako omogućiti komunikaciju posebnih trenutaka između Hrvata i Kineza, a da jezik ne bude barijera. Zanimljiva činjenica – iako 60 % Hrvata zna engleski jezik, samo 1 % Kineza ga razumije i zna pričati, tako da tog asa spremite nazad u rukav. Naše logično rješenje je naučiti Kineza hrvatski jezik ili Hrvata kineski jezik. Možda ćete si sada pomisliti „Zašto da se mučim i učim? Kineski jezik je pretežak!“, ali prije toga par činjenica. Jedan Kinez po putovanju prosječno potroši oko 750 eura. Hrvatsku je do 20. listopada 2017. godine posjetilo više od 143 tisuće kineskih turista, koji su ostvarili 213,3 tisuće noćenja, što je 57 % dolazaka i 49 % noćenja više nego prošle godine. Znači, svake godine sve više kineskih turista posjećuje Hrvatsku i želi ostvariti komunikaciju s domaćinom. Ka-ching!

A što ako vam kažemo da se ne morate mučiti s učenjem kineskog jezika kako biste komunicirali s Kinezima. Da! Postoji brzo, jednostavno i lagano rješenje. Suvremeni priručnik hrvatsko- kineskog jezika gdje ćete pronaći:

• Hrvatsko- kineski pojmovnik pomoću kojeg Hrvat može fonetski izgovoriti kinesku riječ ili čitav pojam
• Kinesko-hrvatski pojmovnik obogaćen kaligrafskim pismom (ukoliko imate čudan kineski naglasak, ovaj dio priručnika će pomoći)
• Ilustracije s detaljnim opisom položaja jezika i usta prilikom izgovora pojedinog kineskog znaka ili pojma
• Uobičajene fraze i riječi koje se upotrebljavaju u svakodnevnoj komunikaciji

Suvremeni hrvatsko – kineski priručnik je pisan s ciljem rušenja jezičnih barijera između Hrvata i Kineza. Međutim, kako bi priručnik ugledao svjetlo dana predstoji nam još puno posla: lektura i korektura hrvatskog i kineskog teksta, dizajn i ilustracije, tisak, distribucija. Upravo zbog toga, odlučili smo pokrenuti crowdfunding kampanju, a priručnik planiramo završiti i objaviti do lipnja 2018. godine.

Čitav projekt ovisi o prikupljenim sredstvima, a svoj doprinos možeš dati na vrlo jednostavan način. Kao znak zahvalnosti, pripremili smo ti različite nagrade . Nadamo se da ćeš prepoznati vrijednost ove inicijative i pomoći nam da uspješno dođemo do cilja. Ako nisi u mogućnosti financijski podržati izdavanje knjige – nema problema, razumijemo te! Postoji čitav niz drugih načina kako nam možeš pomoći!
Za početak, podijeli informaciju o ovoj kampanji i planiranom terminu objave knjige među svojim prijateljima, članovima obitelji, susjedima, kolegama, suradnicima, tetama u knjižnici ili bilo kim tko bi imao koristi od našeg priručnika.

Budi dio kampanje! Pridruži nam se i saznaj više na
Kampanja za hrvatsko-kineski priručnik

Hvala•Thank you•谢谢!