Tržnice brakova u Kini

Jeste li ikada razmišljali kako naći onu pravu ili onog pravog u gradu u kojem živi nekoliko desetaka milijuna stanovnika? Upravo se zbog toga kineski roditelji svakog vikenda nalaze u parkovima, u središtima megalopolisa kako bi na slijepo pokušali spojiti svoje neudane kćeri i neoženjene sinove.
Tako se, na primjer, svakog vikenda u šangajskom Narodnom parku zašarene kišobrani, a na svakom kišobranu stoji papirić s bračnom ponudom.

Inače, šangajski Narodni park je zelena oaza uz Nanjing Road, jednu od najužurbanijih svjetskih trgovačkih ulica, okružen mnoštvom najmodernijih nebodera. Zadnjih desetak godina park je dobio novu svrhu. Subotom i nedjeljom, bila kiša ili sunce, puhalo ili grmilo, od 12 – 17 h, park postaje tržnicom brakova.

Na tržištu braka u Pekingu tijekom vikenda, uočen je Izraelski izaslanik kako traži onu pravu za svojega sina. Otac već godinama radi u Pekingu u investicijskoj tvrtki i govori kako voli Kinu, voli Peking i nada se da će njegov sin, koji također radi u Pekingu, uspjeti pronaći Kineskinju raspoloživu za brak.

Kako bi mu pomogao na tom putu, otac je odlučio posjetiti park Zhongshan s natpisom koji navodi sve relevantne pojedinosti o svom sinu.
Za zainteresirane, njegov sin je opisan kao 23-godišnjak, visok 182 cm, diplomirao na Sveučilištu u Pekingu i njegova plaća je 80.000,00 yuana – vjerojatno godišnje, ali u Pekingu to nikada ne možete znati (1 kn = 1,05 yuan).
Ma, stvar je zapravo u tome da je njegov sin popularni bloger u Kini s nekih 286.000 sljedbenika na Weibo-u. A eto, i njegov otac Amir Gal-or, slučajno je osnivač Izraelskog Infinity Equity-a, koji upravlja s oko 10 milijardi američkih dolara u Kini. Znači, nećemo pogriješiti ako kažemo da njegov sin vjerojatno neće imati problema pronaći djevojku i sam.

To je samo jedan od zanimljivijih slučajeva koji se pojavljuju na tržištu braka u Kini.
Ranije ove godine, amerikanka u svadbenoj haljini izazvala je prilično komešanje na tržištu braka u Šangaju. U rukama je držala znak “Nudim američko državljanstvo najvišem ponuđaču”. 