Kineski prijevodi

Gotovo svako poduzeće koje želi biti globalno vidi priliku za rast na kineskom tržištu. Fokusirani smo na povezivanje potencijalnih poslovnih partnera i hrvatskih tvrtki s adekvatnim agencijama u Kini koje se bave izradom poslovnih planova, analizom ciljanog tržišta, pravnim savjetima, zaštitom intelektualnog vlasništva i sl.

Čuvanje obraza svojim ponašanjem i pokazivanje istoga imajući poštovanja prema drugima, važni su dijelovi poslovanja u Kini. Poznati kao snažni pregovarači, Kinezi vole osjetiti da su dobili veliki ustupak. Kako biste sklopili posao, važno je da vas smatraju fleksibilnima i spremnima na kompromise, kako bi to i ostvarili.

Jedina smo prevoditeljska kuća u Hrvatskoj koja, osim samih prijevoda na kineski jezik, pruža konzultantske usluge za planiranje poslovanja i realizaciju projekata hrvatskih tvrtki u NR Kini.

8 koraka pri poslovanju s Kinom

Prvi korak za istupanje na kinesko tržište je svakako upoznavanje s državnim i pravnim propisima, odabir prave lokacije i informiranje o poslovno prihvatljivom ponašanju. Preuzmite si kratki priručnik i upoznajte se s prvim koracima kako poslovati s Kinom.

Saznaj više

Mali kinesko hrvatski priručnik

Zbog izvrsnog rejtinga Hrvatske kao turističke destinacije, došli smo na ideju pripreme malog kinesko hrvatskog priručnika s ciljem omogućavanja lakše komunikacije Hrvata s Kinezima i Kineza s Hrvatima. U priručniku se nalaze uobičajene fraze i riječi koje se upotrebljavaju u svakodnevnoj komunikaciji, dovoljno da se Hrvat ne može izgubiti u Kini niti Kinez u Hrvatskoj.
Kako bi išli u korak s vremenom, uz tiskano izdanje planiramo izradu i mobilne aplikacije.

Saznaj više

Kako poslovati i sklopiti posao u Kini?

Znate već sve važne brojeve o Kini: 1,37 mlrd. stanovnika, svjetski br. 1 izvoznik i br. 2 uvoznik, 10%-tni rast BDP-a u posljednjih 30 g. i 1 politička partija. Ali štošta bi vas moglo iznenaditi i onemogućiti zaključivanje posla u Kini ukoliko niste dobro pripremljeni.

Saznaj više

Pokloni u Kini: Pazite na određene tabue

Svaka kultura cijeni darivanje kao način za izgradnju i jačanje odnosa. Kada razmišljate o darivanju kineskog poznanika ili poslovnog partnera, obratite pozornost na sljedećih OSAM kineskih tabu darova.

Saznaj više

prof. dr. sc. Jasna Horvat Ekonomski fakultet u Osijeku

"Language House kontaktirala sam kako bih osigurala kvalitetan prijevod najavnoga teksta romana Vilijun na kineski jezik. Osim prijevoda, Language House organizirao je i snimanje teksta te je tako omogućio stvaranje najavnoga filma romana Vilijun."