Shimao Wonderland InterContinental

Kina je već dugo pobjeđivala u svjetskoj konstrukcijskoj utrci u izgradnji kuća, nebodera pa čak i cijelih gradova brzinom koja impresionira cijeli svijet. Shimao Wonderland InterContinental ima dizajn hotela o kojem svi pričaju cijelo posljednje desetljeće. Ovaj kompleks,vrijedan 345 milijuna funti, nalazi se izvan Šangaja, u podnožju planine Tianmenshan, koja pripada okrugu Songjiang na istoku Kine.

Direktor ovog projekta, britanac Martin Jochman iz JADE + QA ARCHITECTS studija, vodio se za idejom prenamjenjivanja napuštenog industrijskog kamenoloma u kompleks ekološki prihvatljivog karaktera. Upravo iz tog razloga, mogao bi osvojiti titulu „najzelenijeg“ hotela koji je do sada sagrađen. Strukturu hotela odlikuje poseban futuristički dizajn koji se besprijekorno uklapa u krajolik. Dizajn uključuje brojne eko-friendly elemente kao što su proizvodnja solarne energije i geotermalni zeleni krov s različitim vrstama stabala.

Zanimljive činjenice:

• ovo raskošno odmaralište ima 19 etaža u kamenolomu dubokom 90 metara,
• čak 17 etaža nalazi se pod zemljom
• posljednje dvije etaže uronjene su u 10 metara dubok akvarij,
• maksimalni kapacitet kompleksa je 1000 gostiju odnosno 383 gostujuće sobe
• početna cijena sobe je oko 200 funti (oko 1.700,00 kn) po noćenju.

Posebno su zanimljiva posljednja dva kata gdje se gostima nude na korištenje razni prostori javne namjene kao što su banketne dvorane, konferencijske sale za poslovne sastanke te restorani čiji stakleni zidovi daju poseban doživljaj podvodnog akvarija. Shimao Wonderland InterContinental sadrži vodeni kompleks za opuštanje, bazene te sportski centar. Usudimo se reći, nudi sve! Od mirnog pogleda na slapove i mirisnih masaža, do penjanja po stijenama i skakanja s istih. Nakon 8 godina izgradnje, Shimao Wonderland InterContinental spreman je predstaviti se svjetskoj eliti sa svojih 5 zvjezdica i otvoriti svoja vrata posjetiteljima u svibnju 2018. godine.


Izvor slike: http://www.dailymail.co.uk/news/article-3525219/Chinese-five-star-hotel-built-inside-quarry-100-yards-beneath-ground-level-Shanghai.html

 

Za lakše snalaženje, zatražite besplatni primjerak knjižice ‘8 koraka pri poslovanju s Kinom‘, koja sadrži vrlo korisne savjete!